In elke branche komt er van tijd tot tijd een revolutionaire ontwikkeling. Binnen de wereld van professionele restaurantkeukens is dit momenteel het fenomeen dark kitchen. Het concept, overgewaaid vanuit de VS, is een heuse hype onder restauranteigenaren die enkel aan thuisbezorging doen. In dit artikel schrijven wij in het kort over de ins en outs en geven nog wat concrete voorbeelden. Wat doet Eissens FSE in dit verhaal? Ook dat leggen wij hier aan u uit.

Dark, ghost of cloud keuken?

Maar, waar praten we over? Oké, let op! Welke naam u het ook geeft, het gaat erom dat u op een locatie, waar dan ook, een professionele keuken plaatst om maaltijden/voedsel te bereiden en te verspreiden. Het concept maakt daarin niet uit. Misschien wilt u als ondernemer wel taarten maken en verkopen via een webshop of een bezorgrestaurant beginnen met Indonesisch eten. Een dure horecalocatie is dan niet per se een pre. Dit kan ook gerust op een industrieterrein of een andere plek waar de huur ten opzichte van een normaal restaurant beduidend lager is.

Door de COVID-19 pandemie knalde bezorgdiensten als Uber Eats, Deliveroo en Thuisbezorgd door het dak. Dit in combinatie met een dark kitchen zorgt ervoor dat uw investeringskosten beduidend lager liggen dan een traditioneel restaurant die ook nog bezorgt of helemaal niet bezorgt. Maar hoe regelt u nou zo’n ghost, cloud of dark kitchen? U kunt dit helemaal zelf organiseren, maar er zijn ook diensten die u daar perfect mee op weg helpen. Wij geven twee voorbeelden.

Dark Kitchen start jouw restaurant

Voorbeeld: Kitchen Republic

Neem straks eens een kijkje op www.kitchenrepublic.nl. Dit bedrijf biedt de mogelijkheid voor horecaondernemers met een mooi concept om een keuken te huren. Dit kan in abonnementsvorm, maar bijvoorbeeld ook per dag. Het is dus mogelijk om on demand een keuken te huren die van alle gemakken is voorzien. Eigenlijk net als dat u tegenwoordig een fiets of auto kan huren, maar dan met een professionele grootkeuken.

Voorbeeld: Your Kitchen

Your Kitchen is een vergelijkbaar concept, maar doen het weer net even anders. Deze organisatie uit Amsterdam maakt het mogelijk voor horecaondernemers om een soort casco ruimte te huren waarbij enkele voorzieningen al aanwezig zijn. Denk hierbij aan alle aansluitingen: gas, water, afvoer en elektra. Daarnaast zijn de losse ruimtes al voorzien van een luchtafvoersysteem. Het enige wat u als ondernemer moet doen is keukenapparatuur plaatsen.

De rol van Eissens in dit geheel

Naast dat wij het gewoon ook heel leuk vinden om de markt te volgen en daarin ondernemers te ondersteunen, bieden wij natuurlijk een divers assortiment grootkeuken apparatuur. Of u nu gebruikmaakt van een bestaande dienst of dit zelf tot stand brengt; er zal altijd apparatuur nodig zijn om de maaltijden etc. te bereiden. Eissens FSE adviseert over en realiseert zowel groot- als kleinkeukens in de breedste zin. Dus zoekt u als ondernemer nog een complete inrichting of bijvoorbeeld losse apparatuur? Dan kunnen wij u daar prima in begeleiden. Vrijblijvend aan de koffie? Laat het ons weten!

Related Posts