Horeca frituur

Specialist in professionele horeca frituur

Niet alleen in snackbars, maar ook in andere horecagelegenheden waar friet en gefrituurde snacks op het menu staan, is een professionele horeca frituur van Eissens FSE onmisbaar. Bij ons kunt u terecht voor professionele horeca frituurpannen die voldoen aan de hoogste standaarden. Wij bieden enkel topmerken aan, van de luxe Casselin friteuses tot de gespecialiseerde friteuses van Bartscher. In ons assortiment vindt u een uitgebreid aanbod aan horeca friteuses in verschillende uitvoeringen en maten, inclusief bijbehorende accessoires.

Of u nu op zoek bent naar een kleine friteuse of een op maat gemaakte bakwand, wij hebben het allemaal. Onze collectie horeca friteuses biedt de nieuwste technologieën, modern design en functionaliteiten die het werk vergemakkelijken. U kunt altijd vertrouwen op hoogwaardige kwaliteit en geschiktheid voor intensief gebruik.

Kies de horeca frituur die bij uw onderneming past

Verschillende soorten en maten

Het is belangrijk om bij het kiezen van een friteuse rekening te houden met verschillende factoren, zoals het type voedsel dat u wilt frituren, het volume van uw productie en uw budget. Naast het kiezen van het type friteuse, moet u ook letten op belangrijke kenmerken zoals het vermogen, de grootte en het aantal manden. Verder is het aan te raden om te kiezen voor een friteuse met ingebouwde veiligheidsvoorzieningen, zoals oververhittingsbeveiliging en een automatische uitschakelfunctie bij oververhitting of overvulling. Ook is het van belang om de friteuse regelmatig schoon te maken en het frituurvet op tijd te vervangen om de kwaliteit van het gefrituurde voedsel te waarborgen en de levensduur van de friteuse te verlengen.

De grootte van de horeca frituur 

Afhankelijk van het merk en model, kan de capaciteit van horeca friteuses variëren. Meestal hebben friteuses een capaciteit van 4 tot 15 liter. Het is belangrijk om een friteuse te kiezen die past bij de behoeften van uw horecabedrijf, zodat u voldoende ruimte heeft om het gewenste aantal porties te bakken zonder de friteuse te overbelasten. Het is ook aan te raden om te bedenken hoe vaak u de friteuse zult gebruiken en hoeveel ruimte u in uw keuken heeft. Als gefrituurde snacks een groot deel van uw menukaart uitmaken, kan een grote of dubbele friteusevan pas komen in uw horecagelegenheid. Voor de kleinere horecagelegenheden is een friteuse met een inhoud van 4, 6 of 8 liter vaak al voldoende.

Gaat u voor gas of elektrisch?

Bij een horeca frituur op gas worden gasbranders gebruikt om het frituurvet te verhitten, waarbij de branders niet direct onder de ketel geplaatst zijn om te voorkomen dat de temperatuur onderin te hoog wordt. Verbranding van kruimels in het vet, wat de kwaliteit van het frituurvet negatief beïnvloedt, wordt zo voorkomen. Hoewel een gasfriteuse over het algemeen duurder is dan een elektrische friteuse, kan op de lange termijn het gebruik van een elektrische friteuse duurder uitvallen vanwege de elektriciteitskosten. Aan de andere kant heeft een elektrische horecafrituur een elektrisch verwarmingselement vlak boven de bodem, wat zorgt voor een betere opwarming van het vet. De kruimels zakken naar beneden, waar het vet minder warm is en de kruimels niet verbranden. Hoewel elektrische frituurpannen goedkoper zijn dan gasfriteuses, verbruiken ze wel meer elektriciteit. De voordeligste optie hangt dus voornamelijk af van de frequentie waarmee de friteuse wordt gebruikt.

Onze adviseur denkt graag met u mee

Twijfelt u over de aanschaf van een horeca frituur omdat u niet zeker weet of deze geschikt is voor uw keuken? Of wilt u efficiënter te werk kunnen gaan? Onze specialisten voorzien u op basis van uw wensen en behoeften van een praktisch, duurzaam én passend advies. Maak vrijblijvend een afspraak met onze adviseur en zet samen met ons de eerste stappen naar uw nieuwe keuken!

Björn van den Bergh

Björn van den Bergh

Swammerdamweg 14, 3401 MP IJsselstein