Dark kitchen

Specialist in horeca apparatuur, ook voor dark kitchens

Het dark kitchen concept is niets nieuws. Al in 2019 is het een regelrechte trend te noemen. Maar sinds de coronapandemie van 2020 moesten horecaondernemers steeds creatiever gaan denken om het hoofd bovenwater te houden. En zo schoten deze ghost, cloud of virtual kitchens in de loop van 2020 als paddestoelen uit de grond.

Kort gezegd is dark kitchen een concept waarbij er alléén maaltijden worden bereid voor thuisbezorging en online bestellingen. Er worden dus geen gasten ontvangen. Een keuken op een goedkope locatie inclusief horeca apparatuur van kwaliteit zijn de enige benodigdheden om een dark kitchen te realiseren.

Eissens FSE heeft al meer dan 25 jaar kennis en ervaring in keukenapparauur en horeca- en cateringbenodigdheden. Wij adviseren over en realiseren klein- en grootkeukens in de breedste zin. Dus zoekt u als ondernemer nog een complete inrichting of bijvoorbeeld losse apparatuur? Eissens staat voor u klaar.

dark kitchen concept

Lagere kosten op alle fronten

Voor horecaondernemers zijn efficiëntere bezorgtijden niet het enige voordeel van dark kitchens. De huisvestingskosten liggen namelijk ook lager. Een mooie inrichting is immers overbodig. Bovendien kan het personeel tot het minimum worden beperkt, wat een grote plus is in een tijd waar haast elke horecazaak handen tekort komt. Dark kitchen stellen ondernemers op deze manier in staat om de omzet te verhogen tegen relatief lage kosten.

Meerdere concepten onder één dak

In deze virtuele keukens komt het vaak voor dat meerdere restaurants hun zaak vanuit dezelfde keuken runnen. Maar als ondernemer met een dark kitchen kunt u ook eenvoudig zelf verschillende restaurants tegelijkertijd uitbaten, bijvoorbeeld een burgertent, ramenrestaurant, burritobar en Indonesische toko in één. U hoeft tenslotte alleen online te bestaan. Zo speelt u slim in op de hyper­specialisatietrend.

Onze adviseur denkt graag met u mee

Bent u op zoek naar advies omtrent het starten van een dark kitchen en de apparatuur die u daarvoor nodig heeft? En wilt u weten hoe u de keuken zo kunt inrichten dat efficiëntie de boventoon voert? Onze specialisten voorzien u op basis van uw wensen en behoeften van een praktisch, duurzaam én passend advies. Maak geheel vrijblijvend een afspraak met onze adviseur en zet samen met ons de eerste stappen naar uw virtuele keuken!

Björn van den Bergh

Björn van den Bergh

Swammerdamweg 14, 3401 MP IJsselstein